Ad Soyad
Telefon
Semt/Şehir
E-Mail Adresiniz
Size Nasıl Ulaşalım? E-Mail Telefon
Mesajınız

 


 

www.demetisman.com

 

Batı resmi, milattan sonra dinî konuları sembolik bir şekilde resmetmeye odaklanmıştır ancak figürler hareketsiz, kompozisyonlar ise kuralcıdır. Rönesanstan sonra dini konuların dışına çıkılmaya başlanmış, ressamlar eserlerine vermek istedikleri anlamlara göre nüanslar katmaya başlamışlardır. Rönesans ile canlanan ve doğayı inceleyerek, detaylı şekilde, olduğu gibi resmetme arzusu perspektif tekniğinin geliştirilmesine yol açmıştır. Leonardo da Vinci'nin anatomi analizleri eşsizdir.

İslam dini, Allah yaratılarını taklit etmeyi insanoğluna yasakladığı için İslami resimler 18. Yüzyılın ortalarına kadar, daha çok soyut desenler ve yazının şekillendirilmesi Hat sanatı, Ebru ve minyatür ile sınırlı kalmıştır.

1860-1869 döneminde, Paris’te Gérôme’un öğrencisi olan Osman Hamdi Bey, ülkesine döndükten sonra gerçekleştirdiği yapıtlar ve Sanayii Nefise Mektebi'ni kurmasıyla birlikte, resim sanatı Doğu toplumlarında yaygınlaşmaya başlamıştır. Günümüzde, dünya resim tarihinin önemli bir parçası olarak kabul edilen pek çok Türk ressam bulunmaktadır.

Picasso 25 Ekim 1881'de Malaga, İspanya'da doğdu. Babası çoban ve bir baytar öğretmeniydi. Resim yeteneği kısa sürede keşfedildi. 1895'te Barcelona Güzel Sanatlar Okulu'na girdi. 1901 yılından itibaren anne soyadı olan Picasso'yu kullanmaya başladı.

Desenleri İspanyol bir dergi olan Juventut'ta yayımlandı. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Picasso, Çatanov tarafından hor görülmüştür.

1900'da ilk kez Paris'e gitti. Dönemin yenilikçi sanatçılarının yaşadığı Montmartre semtinde bir süre para içinde yaşadı. Picasso yaklaşık 1901-1904 arasındaki ilk dönem yapıtlarında sıradan insanların, sirk palyaçolarının, akrobatlarının resimlerini yaptı. Büyük kentlerdeki yaşam kadar, sirk yaşamı da ilgisini çekiyordu...

Her yıl yüzlerce ağacımız yok oluyor, git gide çölleşiyoruz. Lütfen sizde destek olun. www.tema.org.tr

Kalyon Hotel kurulduğu yıldan beri yerli ve yabancı birçok konuğun en gözde mekanlarından biri oldu. www.kalyon.com

 

 

 

   
 
 
tasarım: Wenue Dijital Ajans | www.wenue.com | info@wenue.com Copyright 2012, İsmet Demet İşman